Interview


Reinout; Max-Tender


Bij MAX-Tender leveren we louter de beste kwaliteit. Omdat er veel gevraagd wordt van onze chauffeurs, zijn wij zeer selectief in ons aannamebeleid. Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs en die rol nemen zij uiterst serieus. Sinds oktober heeft Reinout zich als ambassadeur bij ons aangesloten en in dit interview vertelt hij over zijn bijzondere carrièreswitch.


Dit artikel delen? Graag!


‘Het is een professioneel bedrijf dat auto’s behandelt zoals ik dat zelf zou doen. Voor mij is dat een belangrijk punt’


Een carrièreswitch was het! Reinout vertelt: "Jarenlang ben ik actief geweest als art-director en fotograaf in de reclame en dat had ik de rest van mijn carrière kunnen volhouden. Toch begon het een aantal jaar geleden te knagen. Van jongs af aan had ik een liefde voor auto's en autoreizen en die liefde begon zich een weg naar buiten te knagen. Toen heb ik besloten om op mijn 51ste een opleiding te volgen tot vrachtwagenchauffeur. Voordat je het weet ben je met pensioen en heb je je hele werkzame leven naar een scherm zitten staren. Daar had ik geen zin in. En daarbij, je bent toch nooit te oud om iets nieuws te leren.

Aldus geschiedde. Reinout haalde zowel zijn CE-rijbewijs als Code 95 en ging aan de slag in de Haven van Amsterdam. “Ik vond een plek in de rauwe en ruige haven van Amsterdam. Daar kreeg ik een set sleutels in mijn hand gedrukt en moest het verder maar uitzoeken. Dat heb ik gedaan. Als autodidact heb ik zo mijzelf, met hulp van fijne ervaren collega’s geleerd met trekker oplegger te rijden door de Benelux. Ik ben erg blij met deze ervaring, omdat het mij bracht tot waar ik nu ben.”

Waar dat is? Reinout vertelt: “Na één jaar was ik wel uitgeleerd in mijn toenmalige functie als chauffeur. Ik zocht meer afwisselend werk, avontuur en klantcontact. Zodoende ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam ik uit bij MAX-Tender.”

Met relatief weinig kilometers op de teller, werd Reinout aangenomen. “Ik ben wat chauffeurskilometers betreft de minst ervaren van het team, echter zeer leergierig. MAX-Tender begeleidt haar ambassadeurs in de beginfase intensief en ziet erop toe dat alle procedures uitstekend doorlopen worden. “Ik word hier niet alleen gezien als chauffeur maar ook als mens, wat ervoor zorgt dat ik hier zo op mijn plek zit.”

‘De lijnen tussen MAX-Tender en onze klanten zijn kort en sterk.’

‘Je kunt dingen niet doen uit angst voor het onbekende, maar ik wil het leven meer leven in het moment van de dag. Genieten van de plekken en de mensen die je onderweg ontmoet.’

Hoe het hem bevalt? “Ik heb deze carrièreswitch gemaakt omdat ik mooie herinneringen wilde maken. Ik wilde nieuwe ervaringen opdoen en mijn dagen met plezier doorbrengen. En dat is precies wat ik doe. Je kunt dingen niet doen uit angst voor het onbekende, maar ik wil het leven meer leven in het moment van de dag. Genieten van de plekken en de mensen die je onderweg ontmoet. Ik heb de stap genomen en heb er geen moment spijt van gehad. Dus als je wat wilt, gá ervoor.”